DSC_1790 DSC_1065

KINDERVOORSTELLINGEN OP HET WATER i.s.m. Alina Pralina

Alina Pralina heeft een aantal nieuwe voorstellingen klaar die als schooluitstap kunnen geboekt worden dit najaar bij Rederij De Gentenaer / Gent-Watertoerist.

De verhalen zijn steeds interactief en muzikaal en geschikt voor leeftijdsgroepen van 2e en 3e kleuterklas en 1e en 2e leerjaar.  De kindjes luisteren naar het verhaal maar er zijn ook momenten dat ze fysiek bezig zijn met een dansje, uitbeeldingen van dieren,… liedjes worden aangeleerd. Verschillende thema’s worden aangereikt en de kinderen worden bewust gemaakt op een speelse, en leerrijke manier.

Iedere voorstelling duurt 40 minuten en gaan door in het hart van de Gentse binnenstad al varend op de Leie en de Lieve.

Dit najaar kan je samen met jouw klas komen genieten van volgende verhalen aan boord van een verwarmde, overdekte boot:

1. HET HEKSJE DAT BANG IS OM TE VLIEGEN

Het is volle maan. Alle heksen maken zich klaar voor het grote heksenfeest op de hoogste berg ter wereld.
Ashna de oudste heks komt uit Rusland.
Spinnieta woont in Afrika met haar lievelingsdier: een grote spin met acht poten. Die leert ons het spinnenlied.
Het is heel ver vliegen. Zibroushka is bang om te vliegen.
Ze huilt naast de rivier tot ze plots “help” hoort.
Een vogeltje zit vast met zijn vleugels in de takken van een boom.
Ze tovert hem vrij en mag zo een wens doen…
Zal Zibroushka toch nog op het feest geraken?

Een spannend, interactief verhaal over angst overwinnen. 

Aan de kinderen word gevraagd waar zij bang van zijn. Zibroushka leert de kindjes toveren en zo ook hun eigen angsten wegtoveren.
Extra troef: kinderen mogen ook verkleed komen als heksen en tovenaars.

2. HET APPELPITJE WIL OP REIS  

Het appelpitje is geboren in de boomgaard van boer Paul. Het is er mooi. Maar toch wil hij op avontuur. Hij wil op reis! Hij wil groeien ver weg van waar hij geboren is. In de buik van de vogel vliegt hij mee en komt zo in het dennenbos terecht.
” Ga terug naar waar je vandaan komt, hier is de aarde hard, donker en koud, enkel wij de dennenbomen kunnen hier leven”.
Wees maar niet bang zegt de dennenappel. Het is mijn opa. Hij is jaloers want hij was liever een fruitboom geweest.
Wat zal er nog allemaal gebeuren met het appel pitje?

Een hartverwarmend kerstverhaal over zelfaanvaarding. Wees tevreden met wie je bent. Ontplooi je eigen talenten. Iedereen is anders, iedereen is uniek.
Extra troef: Op het einde dansen we rond een kerstboompje en mag ieder een kerstwens doen.

3. RIDDER VINCE IN DRAKENLAND

Prinses kaatje snoeptomaatje eet elke dag als ontbijt een mandje tomaatjes. Plots zijn de tomaatjes op. Kaatje wil niets anders eten. De koning roept alle ridders op om te vertrekken te paard naar Drakenland op zoek naar tomaatjes voor de prinses.
De eerste ridder die er vindt krijgt een gouden medaille en mag met de prinses trouwen. Als ze zelf verliefd is op de ridder natuurlijk en als het een lieve ridder is!

Ridder Vince heeft geen snel paard, wel een slimme ezel. Die weet de korte weg door de woestijn…
Zal hij snoeptomaatjes vinden? En wat gebeurt er als hij per ongeluk de slapende draak wakker maakt…

De draak vliegt elk jaar naar de zon, die met haar warme stralen maakt dat het lente wordt op aarde.

Wat zie je in de natuur als het lente wordt?

Een verhaal over een underdog die de held wordt. Echte moed en liefde voor de medemens. Iets doen voor een ander om te helpen zonder iets terug te verwachten. De moed niet opgeven, ook al is het moeilijk.

4. SERAFINE EN DE TOVERWEZENS.

Prinses Serafine, geboren in een groot kasteel in de stad Gent vertelt over haar over over ooooooooooooooooovergrootmoeder .  Die leefde in de middeleeuwen. Toen stonk het water naar pipi en kaka. Ekkie bekkie! Want de arme mensen hadden geen toilet . Die plasten ‘s nachts in een plasemmertje en dat goten ze uit in de rivier.

Als het water te hard stonk zetten de mensen een wasknijper op de neus.

Serafine heeft steeds de wasknijper van de over over over over grootmoeder bij. Op een dag steelt haar roze hondje Fifi worstjes uit de toonbank van de slager. Die is zo boos dat hij luid roept en een proptje laat. Prrrrrrrrrrrrrrrrrrt. Ekkie bekkie wat een stank! O, nee! En ze heeft net haar wasknijper niet bij! Serafine valt flauw in de Leie. Als ze bijkomt ziet ze  plastiekzakken in het water, een kapotte bal en zelfs een fiets! Ze ontmoet Michael , het toverwezen. Ze gaan op avontuur naar de grot van de zeedraak. Daar groeit de toverbloem met toverpoeder.

Met een liedje en dansje leren de kinderen het water terug proper toveren .  Een verhaal over zorg dragen voor  het water, de zeeën, rivieren, de natuur. .

5. BOERIN PRALINA EN DE TOVERZAADJES (2e kleuters, 1e en 2e leerjaar)

De gekke boerin Pralina rijdt met haar tractor op het veld. Plots botst ze tegen iets. Het is een geheimzinnig tafeltje.

En … , het kan open. Wat zal er in zitten? gouden juwelen en diamanten, droomt de boerin. 

Ze klapt het tafeltje open en… er komt muziek uit.

Een toverlied waardoor de mensen liefde voelen. De boer en de boerin dansen van plezier.

Dit is veel beter dan gouden juwelen of diamanten! Nu voelen we liefde!

Voor het slapen gaan zet de boerin het kiste op het nachtkastje. ‘s Nachts wordt ze wakker door vreemde piepstemmetjes: “ laat ons eruit, zaai ons, zaai ons,…”

In het kistje zit een zakje toverzaadjes die ze op het land zaaien.

En daarbij zingen ze het zaailied. De kindjes leren een liedje en dansje en samen gaan we zaaien!

Marieke komt thuis van school en wil geen groenten eten, enkel chocoladekoeken. Gelukkig kan boer tractor haar overtuigen met het vitaminelied.

Een verhaal over gezonde voeding en liefde

6.  KONIJNTJE FLAPOOR (geschikt voor 2e en 3e kleuterklas)

Bruintje heeft één kort oor en één flapoor. Hij vraagt aan Witje of hij mee verstoppertje mag spelen. ” Nee! Enkel normale konijnen mogen meespelen” antwoordt die.

Bruintje gaat triest naar de rand van het bos, waar de gevaarlijke mensen wonen. Zo wordt hij vriendjes met een mensenkind.

Tot zijn verbazing ziet hij dat Marieke ook een flapoor heeft! Door de vriendschap voelt Bruintje zich sterker. Zal hij ooit mogen meespelen met de andere konijntjes? Blijft Witje gemeen doen? En grijsje? Heeft die eindelijk de moed om Witje te verdedigen? Of blijft die bang dat hij dan ook uitgesloten zal worden?

thema: pesten

 

7. DE PIRATENSCHATKIST

Pieter zit te vissen. Plots voelt hij iets aan zijn vislijn vast hangen. Hij haalt op en… het is een glazen fles. In de fles vind hij een geheimzinnige boodschap : “Aan de gelukkige die dit leest, ik ben stervende, op de achterkant heb ik de schatkaart getekend waarop staat waar de schatkist met de regenboogkristal verborgen is.  Deze heeft toverkracht en dient om zieke vissen te genezen. “

Opa helpt Pieter een groot zeilschip te timmeren. En zonder dat mama en papa het weten vertrekken ze op avontuur.

In een gezonken schip vinden ze de schatkist en de regenboog kristal.

Plots schiet stoute piraat scheefoog met zijn kanon op het zeilschip.

De boot begint te zinken.

Zullen ze het redden?

Een spannend avonturenverhaal met onderliggende boodschap geen plastiek in de zeeën te gooien dit maakt de walvissen en andere dieren ziek.

 

8.RIDDER VINCE IN HET KABOUTERBOS

Prinses Kaatje is ziek. Ze hoest en hoest. Van de dokter moet ze binnen blijven en mag ze enkel rustige dingen doen zoals tekenen, schilderen, lezen.

Kaatje is het beu! Ze wil buiten voetballen en in de bomen klimmen.

Ridder Vince begint een spannende tocht op zijn ezeltje naar het verre Kabouterland  op zoek naar een geneesmiddel. ‘s Nachts hoort hij vreemde geluiden en is hij  toch een beetje bang …

Aangekomen bij de kabouters ziet hij dat ze feest  vieren voor de Toverboom, die  wordt 777 jaar.  Met toverkracht  tovert de boom de lucht terug proper die de mensen een beetje vuil maken.

Eigenlijk zijn alle bomen toverbomen…

Opa brompot houdt niet van mensen want zij  gooien afval  in het bos.

Ridder Vince helpt  de kaboutertjes het bos op ruimen en zo wordt hij vrienden met opa Brompot.

Het feest begint alle kaboutertjes zingen het danklied voor de toverboom. De boom huilt , gouden tranen druppelen langs de bladeren naar beneden.

Kabouter brompot vangt er op in een glazen flesje.  Geneesmiddel voor de zieke longen van de prinses. En zo kan het feest pas echt beginnen! Alle kaboutertjes dansen rond de boom.

Terug op het kasteel drinkt prinses Kaatje van de toverdrank. Nu kan ze gelukkig terug  buiten spelen.

Dank u Ridder Vince, dank u kaboutertjes en dank u toverboom! 

Een spannend en grappig verhaal waarbij de kinderen leren opruimen met een liedje, het belang van bomen voor gezonde lucht.

PRIJS 
€ 7,00 per persoon (klein en groot) bij minimum 40 deelnemers

Vanaf januari 2018: € 7,50 per persoon

Bij < 40 deelnemers : forfait van € 280,00 (btw inclusief)

Bij minder dan 40 deelnemers : forfait van € 280,00 (btw inclusief)

Sprookjesgroetjes en kriebelsproetjes van Alina Pralina